De landen
❈ Het Land van Saltucatra ❈
Basis:
Saltucatra stond bij haar buurlanden en reizigers bekend als een plek waar iedereen welkom was. Voor iedere reiziger, avonturier, of toerist was er een slaapplek en eten.
Veel mensen die van Stiye naar Afrea gingen, of andersom, reisden door Saltucatra. Dit scheelde veel tijd, en de reis was vele malen aangenamer en makkelijker dan door de bergen.
Doordat er zoveel reizigers door Saltucatra kwamen, kende het land veel verhalen. Sommige iets meer waar dan anderen. Verhalen werden verteld, opgeschreven, en doorgegeven. Op warme avonden ontstonden er grote kampvuren waarbij mensen de verhalen deelden. Het is dan ook geen wonder dat Saltucatra de grootste exporteur was als het ging om boeken in Annoon.
Het land kende naast verhalen ook vele tradities. Sommige hiervan waren al eeuwen oud, andere werden toegevoegd of ontstonden door de tijd.
Op verschillende plekken in Saltucatra woonden en werkten mensen nauw samen die geen bloed deelden. Echter voelde het wel als familie. Om deze reden noemden zij dit hun 'Fay Fondy Mill', een gevonden familie.
Na 'de val van Saltucatra' in 1427 kon niemand het land op of af voor een kleine zes eeuwen. Door de komst van een groep reizigers in 2021 is de vloek die op het land rustte opgeheven. Sinds 2023 is het land weer open voor bewoners.
Wapen:
Het wapen van Saltucatra is een hert. Er is een oude legende dat een hert een groep vermoeide reizigers naar een open plek leidde. Na dagen het dier gevolgd te hebben kwamen zij uit op een land waar zij een kamp opzetten. Zo volgde de naam Saltucatra, van ‘saltuc castra’, kamp in het bos. Volgens de legende kwam het dier in een droom bij één van reizigers en beloofde hen voor hen te zorgen, zolang zij voor het land zorgde.
Het hert staat voor vriendelijkheid, onschuld, maar ook liefde en gratie. Deze eigenschappen waren belangrijk voor het land, en vond je vaak terug in de mensen die er woonden. De kleuren van Saltucatra zijn groen en bruin, als teken van dierbaarheid en respect naar de natuur en het hert uit de legende,
Heerschappij:
In Saltucatra heerste de Pendilor familie een paar eeuwen. De titel van heer of vrouwe wordt meestal doorgegeven van moeder op zoon en vader op dochter. Dit is echter geen vereiste. Mocht de heerser geen kinderen hebben, om welke reden dan ook, dan werd de titel doorgegeven aan een neef, nicht, tante of oom. De titel is ook een keer doorgegeven van broer op zus.
In 1427 werd de laatste vrouwe van het land gekroond. Na het plots overlijden van haar ouders kreeg Callista de titel, samen met haar man. Echter eindigde dit een paar maanden later, toen eerst Heer James stierf en daarna Vrouwe Callista werd vermoord. Sindsdien waakte vrouwe Callista over het land, tot zij in 2021 opnieuw werd neergestoken. In 2021 keerde zij terug op het land en in 2023 gaf zij haar titel door aan Alice Brighton.
Doordat Alice door ging naar de heilige cirkel en het contact met de goden door de 'bleed' vrijwel onmogelijk was (zie 'Twist of Fate, Saltucatra 2024') is er gekozen om Heer Kentrell Orisae te benoemen tot Heer Kentrell van Saltucatra.
Spreek uit: Sal-tuuu-kaa-traa


❈ Het Koninkrijk van Stiye ❈
Basis:
Stiye is het koninkrijk wat aan het westen van Saltucatra grenst. Een koninkrijk waar magie geen grenzen kent en waar allerlei mensen en wezens welkom zijn. Stiye heeft hierdoor een multiculturele samenleving.
Het koninkrijk zoekt naar nieuwe dingen en leert zich te ontwikkelen door met de tijd mee te gaan. Ondanks dat Stiye qua stijl en aankleding in het verleden blijft hangen worden er wel door de jaren heen nieuwe tradities, wetten en feestdagen opgezet. Wist je dat er in Stiye zelfs een school is opgericht die compleet is toegewijd aan magie en tovenarij? De Saggitari Academie in de hoofdstad, Oviana. Deze school bestaat al sinds het jaar 1405 en wordt als een van de pronkstukken van het land gezien.
De poorten van Stiye staan altijd open voor buitenstaanders die bescherming nodig hebben. Behulpzaamheid en openheid staat dan ook hoog in het vaandel in het rijk. Een land wat staat voor handel, eenheid, inspiratie en vrede. Het is een toevluchtsoord voor reizigers van heinde en verre.
Het Wapen:
De raaf is het belangrijkste deel in het Stiyaanse wapen. Deze prachtige vogels betekenen veel voor het koninkrijk. Al vanaf het jaar 1300 werden deze dieren als boodschappers gebruikt door de koninklijke familie.
Niet alleen staan raven voor mysterie, maar ook voor de kennis van magie en waarzeggerij, maar ook communicatie tussen het hogere, zoals de goden, en de mens.
Het kleurenpalet van het Stiyaanse wapen is vooral verbonden met puurheid, magie en mysterie. Dit wordt gesymboliseerd door de tinten blauw, wit, zilver en goud. Sierlijke golven en versieringen maken het wapen een symbool van gratie.
Heerschappij:
Stiye wordt al sinds de 13e eeuw beschermd en geregeerd door de Venaris bloedlijn. In tegenstelling tot Afrea, wie de macht steeds doorgaf aan de oudste zoon, was de Stiyaanse adel hier makkelijker in en werd de kroon bijvoorbeeld ook doorgegeven aan dochters. In een bijzonder geval zelfs aan een jonger zusje.
De Venaris bloedlijn is tevens niet de enige familie die al sinds lange tijd belangrijk is in het koninkrijk. Ondanks dat zij het meeste te zeggen hebben en heersen over het land, is er nog een familie die haast net zo invloedrijk is.
Spreek uit: Stej (als het Engelse 'stay'


❈ De Dynastie van Afrea ❈
Basis:
De Dynastie van Afrea is het grootste land binnen het rijk van Annoon en grenst aan de oostzijde van Saltucatra. Naast het land zelve grenzen er nog een groepje eilanden, ook wel de Derián Eilanden genoemd, aan het zuiden van het land.
Met een zeer hoog aantal inwoners blijft Afrea groeien in zowel bevolking, als welvaart, als aanzien. Het land staat vooral bekend om zijn goede handelsroutes en niets lijkt te gek te zijn. Hoe groter en uitgebreider, hoe beter. Traditie en macht zijn ook erg belangrijk hier.
In Afrea is er niet veel sprake van een multiculturele samenleving. Er zijn vooral veel mensen in het land te vinden en wezens zijn hier heel erg zeldzaam.
Afrea wil verder uitbreiden met meer land en dit is nu ook gaande. Het land waar voormalig Saltucatra bestond wordt nu door sommige van de Afreaanse bevolking gezien als Nieuw-Afrea.
Het Wapen:
De wolf staat centraal in het Afreaanse wapen en is bijna onmisbaar. De wolf staat in principe voor eenheid en werken als een groep, maar er bestaat ook zoiets als de alleenstaande wolf. Volhardend en standvastig en als men het niet met hen eens is? Het zij zo.
Vergeet niet dat ondanks dat wolven zorgzaam zijn voor hun roedel, ze enorm hard kunnen bijten en krabben naar bedreigingen van buitenaf.
De rode kleur van het Afreaanse wapen wordt meestal als waarschuwing gezien. Afrea is geen land om mee te dollen. Dat is uit het verleden wel gebleken. Naast de zwart en brons tinten heeft het wapen vooral wat scherpe en hoekige vormen.
Heerschappij:
Net als bij de andere landen is er een bloedlijn die constant over Afrea geregeerd heeft: De Greenwood familie, beginnende in de 13e eeuw. De Greenwood familie stond nauw met de Venaris familie in verband tot het jaar 1427 kwam. Vrede veranderde in verraad en de Greenwoods verlangde naar niets meer dan macht. Waarom dit zo gekomen is kan niemand echt goed verklaren of uitleggen...
Vandaag de dag staat Boris Greenwood aan het hoofd van Afrea. Hij wil graag het beste voor zijn mensen en houdt Afrea machtig.
Spreek uit: Ah-frej-ah


❈ Het Continent Bahrain ❈
De Topografie
Het continent Bahrain ligt ten Noorden van Annoon, voorbij de Asper Zee. Het bestaat uit vijf continentale landen, twee grote eilanden en een kleinere eilandengroep. In het noorden vind je Welte en Loras, met ten noordoosten van het continent de eilandengroep De Verenigde Thera Eilanden, en in het zuiden vind je van west naar oost de landen Mellior, Kastero en Rhandi. Ten oosten ligt een eiland Asdam en ten zuiden van Mellior ligt een eiland genaamd Most. Vanuit de Kasteraanse havensteden kun je regelrecht naar Annoon varen.
Kastero is het enige land (tot nu toe) wat opgedeeld is in provincies: Koselt in het Noorden en Brecht in het zuiden. Dit is een direct resultaat van de Driekwart Oorlog, een oorlog tussen Orks en Mensen die bijna precies 75 jaar geduurd heeft en nu zo'n 80 jaar voorbij is.
De Geografie
Aangezien Bahrain een stuk noordelijker ligt dan Annoon is het klimaat er iets anders. In de noordelijkste gebieden van Welte en Loras, en zeker in het hoge Triskel gebergte, is het behoorlijk koud. Bij de noordelijkste kusten zijn er enkele maanden in de wintertijd waar er geen daglicht is. De inwoners van de Thera Eilanden maken goed gebruik van de constante aanwezigheid van ijs: hun architectuur is een mengeling van ijs en metaal. Gigantische bruggen van dezelfde materialen linken de eilanden aan elkaar.
Wat verder naar het centrum van het continent, waar de vijf landen elkaar grenzen, vind je meer toendragebieden en beginnen er bossen te vormen. Hoe verder zuidwaarts je door Mellior, Kastero en Rhandi reist, hoe meer het klimaat een landklimaat-- warme zomers, koude winters-- begint te worden, tot je bij de zuidelijke kusten aankomt, waar de warmere Asper Zee voor een zeeklimaat-- milde zomers, milde winters-- zorgt.
(Mocht je hier een IRL beeld bij willen: het is net of je van het noorden van Scandinavië naar het midden van Frankrijk reist.)
Het continent heeft een hoofdrivier genaamd de Skolar, die vanaf haar bron in het noordelijke Triskelgebergte helemaal naar de Asper Zee stroomt, dwars door het midden van het continent. Er zijn enkele zijrivieren die naar het oosten leiden, maar de Skolar zelf mondt uit in de Kasteraanse Delta, waar veel havensteden te vinden zijn.
Spreek uit: Bar-hein
Maak jouw eigen website met JouwWeb